Az EFA csoport és a 10 millió fa

Immár 2 éve, 2021-ben csatlakoztunk a 10 millió Fa mozgalomhoz. Az első részvételünk alkalmával az EFA GLOBAL DOCKING Kft. érdi telephelyének közelében 18 db nagyméretű fát ültettünk. Az érdi faültetési projektünket a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségünk vezérelte.

A faültetési programok látványos fejezete maga az ültetés. Azonban a fák gondozása a korai életszakaszukban nagyobb figyelmet és több erőforrást igényel, mint maga az ültetés. A facsemeték rendszeres öntözést kívánnak, bármilyen a megjelenésükben tapasztalható változás azonnali kezelést kíván – legalább az első két évben.
2021-ben a fák heti öntözését megrendeltük az érdi csatornaművektől, voltak olyan hetek, amikor az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény kertészeinek is segíteniük kellet egy-egy plusz öntözéssel.

Riadót fújtunk, mikor egy-egy platánfa kezdte elhagyni a leveleit, ekkor az ÉKFI munkatársai védőkötést helyeztek a platánok törzsére, a kipárolgás csökkentése érdekében. A hársfák speciális öntözőzsákokat kaptak.
A facsemeték túlélési adatainak leíró statisztikái azt mutatják, hogy normál időjárási körülmények között az első évben a frissen ültetett fák túlélési sikere 85%-os. Bár a földlabdás csemeték kevésbé érzékenyek, mint a szabadgyökeres társaik, szélsőséges időjárási viszonyok esetén a rendszeres öntözés elengedhetetlen, továbbá ekkor is számolni kell pár százalékos állományveszteséggel. Túl vagyunk az első két éven! Cégcsoportunk 100%-os sikert tudhat magáénak, mind a 18 fa él.

A 2022-es év új mérföldkő volt a cégcsoportunk életében. Az EFAFLEX Hungária Kft. és az EFA GLOBAL DOCKING Kft. szerviz divízióinak egyesítésével megalapítottuk az EFA SERVICES Hungary Kft.-t., a cégcsoport szerviz- és karbantartási szolgáltató cégét. Létrehoztuk azt a közös tudásbázist mely elengedhetetlen volt a saját K+F programunk indításához. Kereskedelmi cégeink a már megismert módon folytatják az értékesítési és kivitelezési munkát, immár egy közös helyen a Buda Centerben.

Az EFASERVICES átvette az EGD telephelyét Érden, ezzel az EGD fák gondozását átvállalva.

A mai napon az ESH csapata megigazította a fák támasztékát, a kihelyezett új szalagok jelzik, hogy a fáknak van felelős „gazdája”, a fák öntözése és ápolása folyamatos. Közelükben összeszedtünk egy zsák szemetet, rendeztük a környezetet.
A platánok a felnőtt korukba léptek, a kérgük igazán platános, foltos már😊.

A faültetési kezdeményezésünket szeretnénk folytatni a jövőben is. Hamarosan beszámolunk az újabb vállalásunkról.

A környezettudatosság és az energiahatékonyság cégcsoportunk valamennyi területén megjelenik, minden általuk forgalmazott ipari kapu és dokkolást segítő rendszer, azok beépítési technológiája növeli az ipari épületek energiahatékonyságát. Az EFAPREDICT – a távoli eléréssel megvalósuló Prediktív Digitális Szolgáltatásunk – alkalmazásával csökken az ipari épületek energiaköltsége.

A fásítási programokban való részvétel nyilvánvalóan segít a vállalatnak csökkenteni a karbonlábnyomát, azonban az emberek és a környezet sokkal többet profitálhat a programból.

Faültetési programunkkal ösztönözni szeretnénk a vállalatokat és az egyéneket, hogy csatlakozzanak ők is a 10 millió Fa mozgalomhoz, hiszen akár néhány fa ültetése is hatalmas segítséget jelent a környezet zöldítésében.

További bejegyzések

10 millió fa mozgalom Érden

10 millió fa mozgalom Érden

Az utóbbi időben egyre több kezdeményezés indult arra, hogy faültetéssel próbáljuk megállítani, vagy legalább lassítani a klímaváltozást. Az EFA Global Docking Kft. 18 nagyméretű hársat és platánfát ültetett.