Az EFA csoport és a 10 millió fa

Immár 2 éve, 2021-ben csatlakoztunk a 10 millió Fa mozgalomhoz. Az első részvételünk alkalmával az EFA GLOBAL DOCKING Kft. érdi telephelyének közelében 18 db nagyméretű fát ültettünk. Az érdi faültetési projektünket a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségünk vezérelte.

A faültetési programok látványos fejezete maga az ültetés. Azonban a fák gondozása a korai életszakaszukban nagyobb figyelmet és több erőforrást igényel, mint maga az ültetés. A facsemeték rendszeres öntözést kívánnak, bármilyen a megjelenésükben tapasztalható változás azonnali kezelést kíván – legalább az első két évben.
2021-ben a fák heti öntözését megrendeltük az érdi csatornaművektől, voltak olyan hetek, amikor az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény kertészeinek is segíteniük kellet egy-egy plusz öntözéssel.

Riadót fújtunk, mikor egy-egy platánfa kezdte elhagyni a leveleit, ekkor az ÉKFI munkatársai védőkötést helyeztek a platánok törzsére, a kipárolgás csökkentése érdekében. A hársfák speciális öntözőzsákokat kaptak.
A facsemeték túlélési adatainak leíró statisztikái azt mutatják, hogy normál időjárási körülmények között az első évben a frissen ültetett fák túlélési sikere 85%-os. Bár a földlabdás csemeték kevésbé érzékenyek, mint a szabadgyökeres társaik, szélsőséges időjárási viszonyok esetén a rendszeres öntözés elengedhetetlen, továbbá ekkor is számolni kell pár százalékos állományveszteséggel. Túl vagyunk az első két éven! Cégcsoportunk 100%-os sikert tudhat magáénak, mind a 18 fa él.

A 2022-es év új mérföldkő volt a cégcsoportunk életében. Az EFAFLEX Hungária Kft. és az EFA GLOBAL DOCKING Kft. szerviz divízióinak egyesítésével megalapítottuk az EFA SERVICES Hungary Kft.-t., a cégcsoport szerviz- és karbantartási szolgáltató cégét. Létrehoztuk azt a közös tudásbázist mely elengedhetetlen volt a saját K+F programunk indításához. Kereskedelmi cégeink a már megismert módon folytatják az értékesítési és kivitelezési munkát, immár egy közös helyen a Buda Centerben.

Az EFASERVICES átvette az EGD telephelyét Érden, ezzel az EGD fák gondozását átvállalva.

A mai napon az ESH csapata megigazította a fák támasztékát, a kihelyezett új szalagok jelzik, hogy a fáknak van felelős „gazdája”, a fák öntözése és ápolása folyamatos. Közelükben összeszedtünk egy zsák szemetet, rendeztük a környezetet.
A platánok a felnőtt korukba léptek, a kérgük igazán platános, foltos már😊.

A faültetési kezdeményezésünket szeretnénk folytatni a jövőben is. Hamarosan beszámolunk az újabb vállalásunkról.

A környezettudatosság és az energiahatékonyság cégcsoportunk valamennyi területén megjelenik, minden általuk forgalmazott ipari kapu és dokkolást segítő rendszer, azok beépítési technológiája növeli az ipari épületek energiahatékonyságát. Az EFAPREDICT – a távoli eléréssel megvalósuló Prediktív Digitális Szolgáltatásunk – alkalmazásával csökken az ipari épületek energiaköltsége.

A fásítási programokban való részvétel nyilvánvalóan segít a vállalatnak csökkenteni a karbonlábnyomát, azonban az emberek és a környezet sokkal többet profitálhat a programból.

Faültetési programunkkal ösztönözni szeretnénk a vállalatokat és az egyéneket, hogy csatlakozzanak ők is a 10 millió Fa mozgalomhoz, hiszen akár néhány fa ültetése is hatalmas segítséget jelent a környezet zöldítésében.

További bejegyzések

FoodTechShow

FoodTechShow

Az EFA csoport is részt vett a FoodTechShow kiállításon, ahol bemutattuk legújabb technológiai megoldásainkat.

10 millió fa mozgalom Érden

10 millió fa mozgalom Érden

Az utóbbi időben egyre több kezdeményezés indult arra, hogy faültetéssel próbáljuk megállítani, vagy legalább lassítani a klímaváltozást. Az EFA Global Docking Kft. 18 nagyméretű hársat és platánfát ültetett.