Társadalmi szerepvállalás

Remek lehetőség adódott, hogy csatlakozhattunk a 10 millió Fa országos kezdeményezés érdi csoportjához, hozzájárulhatunk a zöld környezet fejlesztéséhez, a tiszta levegő, és a jövő megőrzéséhez.

EGD Társadalmi szerepvállalás

Vállalatunk elkötelezett az energiahatékony, innovatív termékek forgalmazása, telepítési technológiák alkalmazása, valamint a környezettudatos munkafolyamatok és munkakörnyezet kialakítása mellett.

Az EFA GLOBAL DOCKING Kft. életében a társadalmi szerepvállalás annak felismerése, hogy egyénként és vállalatként felelősek vagyunk a fenntarthatóságért. Felelősek vagyunk azért, hogy üzleti törekvéseink során a fenntarthatóság jegyében tegyünk a környezetünk megóvásáért és a társadalomért.

Alapvető célunk, hogy üzleti teljesítményünk kimagasló legyen, ez nem titok. Mindezt azonban azzal a szándékkal tesszük, hogy működésünk és törekvésünk összhangban legyen alkalmazottjaink, partnereink és beszállítóink érdekeivel és környezetünk, társadalmunk szükségleteivel.

Akkor válhatunk sikeressé, ha ezt az egyensúlyt megteremtjük és fenntartjuk.

Meggyőződésünk, hogy úgy válhatunk középtávon Európában – hosszú távon globálisan működő piacvezető digitális szolgáltató társasággá, ha szem előtt tartjuk társadalmunk hosszú távú érdekeit.

EGD Faültetési projekt 2021

2021-ben a megelőző évektől eltérő társadalmi felelősségvállalási projektet választottunk. Az idei év sok aggodalommal és megváltozott jövőképpel indult, megnehezítették a tervezést a változékony körülmények és kilátások.

A fenntarthatóság jegyében vállalatunk zászlójára tűztük a 10 millió Fa társadalmi kezdeményezéshez való csatlakozásként az EGD faültetés projektet, melynek keretében 18 db nagyméretű platán és hársfa vásárlását és ültetését bonyolítjuk le.

A 10 millió Fa országos civil közösség, vállalásuk és céljuk: „Széles társadalmi bázison, hálózati kapcsolatrendszert kiépítve ültetünk tízmillió új fát Magyarországon. A résztvevők közötti munkamegosztás és az ültetés szervezése alkalom arra is, hogy sokféle fórumon a klíma és biodiverzitás válság idején szükséges teendőkről beszéljünk.” (forrás: 10 millió Fa)

Mivel az érdi telephelyünk közelében terveztük megvalósítani az EGD faültetési projektet, így átfogó egyeztetéssel indult a programunk. Szakmai segítséget kaptunk az Érd Önkormányzat közterület-fenntartó intézményétől a lehetőségekről, a parkosítási és területrendezési tervek ismeretében.

Fogjunk össze a 10 millió Fa programért!

A 10 millió Fa közösség érdi csoportja megosztotta velünk a faültetési tapasztalatait, alapelveit, az invazív fafajok tilalmáról szóló szakmai ajánlásukat. A csoport helyi ismeretei nagy segítséget nyújtottak a hatékony és eredményes szervezés érdekében.

A 10 millió Fa programja közel áll cégfilozófiánkhoz, alkalmazottjaink, partnereink és beszállítóink törekvéseihez.

Az EGD faültetési projekt kis lépés, a közel 20 db fa ültetése piciny hozzájárulás a teljes 10 millió Fa programhoz, de projektünkkel szeretnénk több vállalatot, céget, üzleti partnert vagy akár civilt ösztönözni arra, hogy csatlakozzon a programhoz, tegyen a 10 millió Fa célkitűzés eléréséért helyben és országosan.

Vállalatunk partnerei az ipari és a logisztikai szektor meghatározó szereplői. Kihívásokkal teli a magunk mögött hagyott év, nehézen tervezhető a jövő, mégis hiszünk abban, hogy projektünk, valamint pozitív üzleti szemléletünk ösztönzést jelent a vállalatok és civilek számára.

A társadalmi felelősségvállalás érték, mely áthatja vállalatunk működését, folyamatait, döntéseinket és társadalmi szerepvállalási projektjeinket.