Az ipari és logisztikai épületek energiahatékonyságának növelése

A magyarországi közép- és nagyvállalatok körében készített Ernst & Young felmérés szerint a vállalatok több mint 80 százaléka egyetért azzal, hogy energiahatékonyságot növelő beruházásokra szükség van a versenyképesség fenntartásához.

Jelentős fűtési és hűtési költség-megtakarítás érhető el éven belüli megtérüléssel az alábbi két energetikai beruházással. A hagyományos ipari kapuk cseréje EFAFLEX gyorskapukra azoknál az ipari épületeknél térül meg a leggyorsabban, ahol nagy targoncaforgalom jellemzi a logisztikai folyamatokat. Az EGD Termozsilip az épületen belül rámpakiegyenlítőkkel rendelkező rakodóállás hőszigetelése, alkalmazása a rakodási folyamatok intenzitásától függetlenül energiamegtakarítást eredményez.

A hagyományos ipari kapuk cseréje EFAFLEX gyorskapukra

A modern, hőszigetelt ipari kapuk alacsony hőátbocsátási tényezője jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé, ugyanakkor további, meglepően magas megtakarítás köszönhető az energiahatékony EFAFLEX gyorsmozgású kapuk nagy nyitási sebességének. A hőszigetelt EFAFLEX ipari kapuk nyitási sebessége akár 2m/s. Nagy targoncaforgalom esetén is minden áthaladáskor nyitnak és zárnak a rakodási folyamat lassítása nélkül. A hagyományos, lassú ipari kapuk gyakran a teljes rakodási folyamat alatt nyitva vannak. Ez azonban rendkívül pazarló megoldás! Az EFAFLEX gyorsmozgású kapuk alkalmazásával jelentősen csök­ken a külső és belső tér között a légcsere a rakodás során, ezzel csökken az épület fűtési és hűtési költsége.

Az épületen belül lévő rakodóállások hőszigetelt, hőhídmentes zsilipje

Több éves szakmai tapasztalatnak és fejlesztési munkának köszönhető az EFA GLOBAL DOCKING energetikai megoldása, az EGD Termozsilip.

Az épületen belül működő rámpakiegyenlítők acélfelülete korántsem rendelkezik kedvező hőátbocsátási tényezővel. Gyakorlatilag a rámpakiegyenlítőn távozik a fűtési és a hűtési energia az ipari épületből télen-nyáron, éjjel-nappal, függetlenül attól, hogy a rakodóállás használatban van vagy sem. Az EGD Termozsilip – a hőszigetelt oldalpane­lekkel kombinált hőszigetelt, hőhídmentes EFAFLEX gyorskapu – alkalmazásával az épületen belül rámpakiegyenlítőkkel rendelkező rakodóállások esetén érhető el jelentős energiamegtakarítás. Ez az energiamegtakarítás a rakodóállások használati intenzitástól független.

További, a logisztikai folyamatokkal összefüggő energiamegtakarítással lehet számolni az EGD Termozsilip beépítését követően. A termozsilipbe épített EFAFLEX ipari kapu nagy nyitási és zárási sebességével ebben az esetben is csök­ken a légcsere a külső és a belső tér között. Nincs szükség a rakodás során a kapuk állandó nyitva tartására. További előnyt jelent, hogy ezzel a beruházással az energiamegtakarításon túl a gyártási és logisztikai berendezések, áruk védelme és az épületben tapasztalható munkakörülmények javulnak.

Az épületek energiahatékonyságát növelő beruházások az EKR-ben

A hagyományos szekcionált kapuk cseréje EFAFLEX ipari gyorskapukra és az EGD Termozsilip energetikai beruházásnak minősül az EKR-ben. Az energiamegtakarítás sok éven át a gazdasági társaságnál marad a beruházást követően.

Cégcsoportunk az ipari épületek energiahatékonyságát növelő beruházásokat kínál, melyek az EKR szerint kimutatható energiamegtakarítást eredményeznek. Az EKR-rel tovább csökken az energetikai beruházások megtérülési ideje. A szükséges energetikai auditot szerződött partnerünk végzi. A beruházás energetikai számításától a tervezésen át a telepítésig az ipari épületre, cégre és az alkalmazott gyártási és logisztikai folyamatokra szabott energiahatékonyságot növelő megoldást kínálunk.

További bejegyzések

10 millió fa mozgalom Érden

10 millió fa mozgalom Érden

Az EFA GLOBAL DOCKING Kft. a faültetési projekttel csatlakozik a 10 millió fa kezdeményezéshez a saját költségen megvásárolt 18 db nagy méretű hárs, illetve platánfa ültetésével.