A rakodástechnikai berendezés teljes életút költsége

A TCO alkalmazásával tervezhető a rekonstrukció megtérülése. Egy Premium EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapu akár csak a következő egy évet vizsgálva olcsóbb választás, mintha egy hagyományos szekcionált ipari kapuval számolunk.

A hagyományos megközelítés szerint a beruházások elsődleges és legfontosabb szempontja az ár. Ez a megközelítés elavult. A rakodástechnikai berendezések akár 15-20 évig ipari mennyiségű munkát végeznek, ezért komplex beszerzési stratégiát igényelnek.

A döntés során figyelemmel kell lenni a berendezések energiahatékonyságára, megbízhatóságára, a vállalati folyamatok gyorsaságára gyakorolt hatásukra és az életciklusa során felmerülő tényezők költségeire. Vizsgálnunk kell a logisztikai folyamatok minőségének árbevételre gyakorolt hatását és az eszközhatékonyság növelésének jelentőségét is.

Az energiahatékonyság és a tervezett karbantartás

A TCO a berendezés megvásárlásával, üzembe helyezésével, használatával és kivonásával kapcsolatos költségeket vizsgálja. Ezzel pontosabb alapot kapunk egy befektetés értékének meghatározásához, mint a vételár önmagában. A TCO úgy számítható ki, mint a kezdeti vételár plusz az üzemeltetési költségek az eszköz élettartama alatt. A jelenlegi energiakrízis miatt ezt a számítást ki kell egészíteni a berendezések energiahatékonyságával elérhető megtakarítások számításával.

Az EFAFLEX ipari kapu gyors nyitási sebessége, a hőszigetelt kapulap magas szélterhelhetősége és nagy légtömörsége komoly energiamegtakarítást jelent. Alkalmazásukkal nő a logisztikai folyamatok gyorsasága. Ezen túl ezeknek a spirálkapuknak alacsonyabb a karbantartásigénye.

Az EGD rámpakiegyenlítők esetén a hőszigetelt, hőhídmentes beépítési technológia – mely elengedhetetlen például a BREEAM fenntarthatósági benchmarking excellent minősítéséhez – kiemelkedő energiamegtakarítást eredményez, csökkenve az épület üzemeltetési költségeit.

A TCO alkalmazásakor számolni kell a rakodástechnikai berendezések karbantartásszükségletével és a tervezett karbantartás pozitív hatásával. A tervezett karbantartás hosszabb élettartamot, megbízhatóbb működést biztosít a szükségtelen leállások okozta költségek minimalizálásával. Az EFASERVICES a rakodástechnikai berendezések használati intenzitására szabott karbantartási szerződéssel biztosítja a berendezések közel szünetmentes működését. Hosszútávon a tervezett karbantartás szintén alacsonyabb üzemeltetési költségeket eredményez.

Hulladékgazdálkodás rekonstrukciók esetén

A berendezések teljes életút költségének számításakor a cégek hajlamosak figyelmen kívül hagyni a rekonstrukciók folyamán felmerülő hulladékgazdálkodás szükségességét.

Az EFA csoport által végzett hulladékgazdálkodás legfontosabb lépése a berendezések cseréjéből származó hulladék elszállításának megszervezése, a szükség szerinti előkészítő műveletek elvégzésével.

Az ipar számára másodlagos nyersanyagok hasznosítása és a veszélyes hulladékok kijelölt lerakóban való elhelyezése a felelős életciklus menedzsment része.

Az EFA csoport a partnerek rendelkezésére áll a rakodástechnikai berendezések teljes életciklusa során a tervezéstől, a kivitelezésen, karbantartáson, időszakos felülvizsgálaton át a dokumentált hulladékgazdálkodásig. A legkorszerűbb ipari gyorskapuktól a dokkolókon keresztül a füst és tűzgátlásig minden szervizfeladat egy szolgáltatási platformon érhető el.

További bejegyzések

10 millió fa mozgalom Érden

10 millió fa mozgalom Érden

Az EFA GLOBAL DOCKING Kft. a faültetési projekttel csatlakozik a 10 millió fa kezdeményezéshez a saját költségen megvásárolt 18 db nagy méretű hárs, illetve platánfa ültetésével.