A rámpakiegyenlítő vízszintes vaskapuként gigantikus hőhidat képez

Az épületen belüli rámpakiegyenlítők utólagos hőszigetelése

AZ EGD TERMOZSILIPPEL JELENTŐSEN NŐ A LOGISZTIKAI ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGA

Számos cég kereste meg cégcsoportunkat az energiaválság hatására azzal, hogy szeretnék az ipari kapukat modernizálni, és ezzel költséget megtakarítani. A vállalatvezetők hamar felismerték, hogy megfelelő finanszírozás mellett az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások megfelelő eszközei lehetnek a versenykésesség megőrzésének.

Energetikai beruházás az EFAFLEX gyorskapukkal

Az EFAFLEX Hungária Kft. az EKR hazai bevezetésével párhuzamosan elindította a korszerűtlen szekcionált kapuk cseréjének kampányát. Erőforrásokat fordítottunk a piac edukációjára, mely során bemutatjuk milyen negatív hatással vannak a korszerűtlen ipari kapuk az ipari épületek energiahatékonyságára és ezzel az energiaköltségekre.

Fontos tudni, hogy az EFAFLEX gyorskapuk hőszigetelt, hőhídmentes kapulappal rendelkeznek, ugyanakkor a kiemelkedő energiamegtakarítás a kapu gyors működésének köszönhető. A rakodási folyamat lassítása nélkül nyit és zár ez az ipari gyorskapu a targonca áthaladásakor. Mérnökeink helyszíni bejárással, a logisztikai folyamatok elemzésével, energetikai számítással kezdik a közös munkát a vállalat energetikusával vagy az épületüzemeltetésért felelős vezetővel. Ebben a fázisban már konkrét adatokkal kimutatható a beruházás várható eredménye.

Megoldás a rámpakiegyenlítők hőszigetelésére

Munkánk során hamar felismertük, hogy az energiaköltségek elszállása a legnagyobb mértékű azokban az ipari és logisztikai épületekben, ahol a rámpakiegyenlítők az épületekben, az ipari kapun belül vannak beépítve. Ez az energiaveszteség folyamatos, független az évszaktól és a logisztikai folyamatok intenzitásától ugyanakkor jelentősen csökkenthető az EFA GLOBAL DOCKING Kft. által fejlesztett EGD Termozsilip alkalmazásával.

A rámpakiegyenlítők acélfelülete korántsem rendelkezik kedvező hőátbocsátási tényezővel. Az EFAFLEX gyorskapuval kombinált EGD Termozsilip alkalmazásával az épületben lévő rámpakiegyenlítők okozta fűtési energiaveszteség minimálisra csökkenthető. További, a logisztikai folyamattal összefüggő energiamegtakarítással lehet számolni az EGD Termozsilipbe épített EFAFLEX gyorskapu nagy nyitási sebességének köszönhetően. (www.energiahatekonykapu.hu)

Több éves szakmai tapasztalatnak és fejlesztési munkának köszönhető az EFA GLOBAL DOCKING energetikai megoldása, az EGD Termozsilip.

Az EGD Termozsilip energetikai beruházása akár éven belül megtérül

Cégcsoportunk stratégiai megállapodást kötött energetikai auditra jogosult céggel, mely garanciát vállal a számított energiamegtakarításra. A hagyományos ipari kapuk cseréje EFAFLEX kapukra energetikai beruházás az EKR-ben. Az EFA GLOBAL DOCKING fejlesztése, az EGD Termozsilip alkalmazása szintén megfelel az EKR előírásainak. A program nem pályázatként működik, azonban szükséges a logisztikai folyamatok részletes elemzése és az energetikai számítás. Az EKR alkalmazásával a beruházás akár éven belül megtérül. Az EFA csoport teljeskörű támogatást biztosít az energetikai beruházás lebonyolításában.

Nyakunkon az október

Az ipari épületek többsége gázüzemű fűtéssel rendelkezik, ezért meghatározó a fűtési szezonhoz igazodó úgynevezett gázév októberi indulása. A beruházások átfutása azonban hosszabb időt vesz igénybe. A most megrendelésre kerülő helyszíni energetikai felmérések megvalósulása várhatóan a fűtési szezon kezdete. Legyen szó hagyományos ipari kapuk EFAFLEX gyorskapukra történő cseréjéről vagy az épületen belüli rámpakiegyenlítők hőszigeteléséről az EGD Termozsilippel, célszerű a díjtalan, helyszíni felmérést és az energetikai számítást időben megrendelni cégcsoportunktól.

További bejegyzések

10 millió fa mozgalom Érden

10 millió fa mozgalom Érden

Az EFA GLOBAL DOCKING Kft. a faültetési projekttel csatlakozik a 10 millió fa kezdeményezéshez a saját költségen megvásárolt 18 db nagy méretű hárs, illetve platánfa ültetésével.