Az EGD hő- és füstelvezető kupolák innovatív megoldást nyújtanak a csarnoképületek, ipari épületek és lépcsőházak füstmentesítésére.

A kupolák lehetővé teszik a szellőztetést és a fény bejutását az épületbe, ugyanakkor természetes hő- és füstelvezetést biztosítanak tűz esetén. Beépítésükkel a menekülő útvonalak füst és gáz mentesítése megoldott az épületben tartózkodók biztonságos távozásához.

A kupolák alacsony hőátbocsátási tényezővel rendelkező, UV álló akril alapanyagból készülnek. Alkalmazásukkal csökkenthető a fűtési energiaköltség, növelhető az épületek energiahatékonysága. A kupolák jégesővel szembeni ellenállása magas, továbbá védelmet nyújtanak a csapadék, zaj, por stb. külső hatásoktól.

A terméket igény esetén gyárilag összeszerelve szállítjuk, ezzel a beépítése költséghatékonyabb.

Termékjellemzők:

Energiahatékony:
  • PMMA: Az akril alapanyagnak köszönhetően a kupola remek hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, javítva az épületek energiahatékonyságát.
  • PPC: A hőformázott ívelt kialakítás kiemelkedő hőszigetelést biztosít, segítve a kellemes belső hőmérséklet fenntartását és csökkentve a fűtési és hűtési költségeket.
  • IRR bevonat: Visszaveri az infravörös sugarakat, redukálva az épület hőfelvételét és növelve az épület energiahatékonyságát. Javítja a belső terek hőmérséklet-szabályozását, minimalizálva a klímaberendezések használatát, ezáltal emelve a komfortérzetet.
Mechanikai behatásnak ellenáll:
  • Polikarbonát (PC): Ez az anyag páratlanul ellenáll a mechanikai hatásoknak, például a jégeső okozta sérüléseknek. Ezáltal az épületek védelme maximálisan biztosított még extrém időjárási körülmények között is.
  • PPC: Jó mechanikai tulajdonságokkal és tartóssággal rendelkezik, kiválóan tűri az időjárási körülmények és mechanikai behatások okozta terheléseket, ezzel hosszú élettartamot biztosítva.
Hő- és tűzálló:
  • Polikarbonát (PC): Kimagaslóan bírja a hőmérséklet-ingadozásokat, nem deformálódik sem hideg, sem meleg környezetben. Emellett nem gyúlékony, növelve az épületek tűzbiztonságát.
Természetes fény az épületekben és magas UV-állóság:
  • PMMA: Az alapanyag magas fényáteresztési tulajdonságokkal rendelkezik, amely hozzájárul a belső terek természetes megvilágításához. Az anyag UV-álló tulajdonságának köszönhetően hosszú távon is megőrzi átlátszóságát, nem sárgul be és nem válik törékennyé.
  • IRR bevonat: A kupola IRR bevonata UV védelmet biztosít, megakadályozva az épületben lévő anyagok UV általi károsodását és meghosszabbítva a kupolák életciklusát.

Az EFA GLOBAL DOCKING Kft. által forgalmazott hő- és füstelvezető kupolák és ALUX tetőablakok megfelelnek az EN 1873 szabványnak. A forgalmazó 10 év gyártói jótállást biztosít a kupolákra, amelyek tartóssága a magas minőségüknek köszönhető.

Hőátbocsátási tényező az EN 1873 szabvány szerint:

Egyrétegű 5,0 W/m2K
Kétrétegű 2,7 W/m2K
Háromrétegű 1,4 W/m2K
Négyrétegű 1,1 W/m2K
Kétrétegű VISS 10 1,7 W/m2K
Kétrétegű VISS 16 1,3 W/m2K
Háromrétegű VISS 1,1 W/m2K

 

Karbantartás:

A hő- és füstelvezető kupolák időszakos és kötelező karbantartását cégcsoportunk karbantartásszolgáltatója, az EFASERVICES a jogszabályban előírt dokumentáció elkészítésével, kiképzett szakemberállománnyal vállalja.

Az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet: A tűzvédelmi műszaki irányelvek (TvMI) kötelezően előírja a hő- és füstelvezető kupolák éves rendszeres karbantartását és ellenőrzését, a megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberek általi elvégzését, valamint a karbantartási tevékenységek dokumentálását. A karbantartás célja, hogy a rendszerek mindig megfelelően működjenek, biztosítva az épületek tűzbiztonságát és az emberek védelmét.

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet: A tűzvédelmi műszaki irányelvek (TvMI) egyik fontos része, amely a hő- és füstelvezető rendszerek tervezését, telepítését és karbantartását szabályozza.

 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról: Ez a törvény a tűzvédelem általános szabályait tartalmazza, beleértve a hő- és füstelvezető rendszerekkel kapcsolatos előírásokat is.

MSZ EN 12101 szabványsorozat: Az Európai Unió szabványa, amely a hő- és füstelvezető rendszerekre vonatkozó követelményeket határozza meg. Az MSZ EN 12101-1 és MSZ EN 12101-2 például a hő- és füstelvezető nyílások és ventilátorok követelményeit írja elő.

OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat): Az OTSZ részletes előírásokat tartalmaz a tűzvédelmi rendszerekre, beleértve a hő- és füstelvezető rendszereket is.

Ezek a jogszabályok és szabványok meghatározzák a hő- és füstelvezető kupolákra vonatkozó követelményeket, beleértve a tervezési, telepítési és karbantartási előírásokat is.

Ajánlatkérés

Értékesítési terület

Mely termékkör(ök) érdekli(k)?

Adatkezelés